Mallorca Lliure i Ara Mallorca defensen la República Mallorquina

Ambdues organitzacions despleguen una pancarta en motiu de la Diada de Mallorca i reivindiquen la “mobilització segura”

Militants i simpatitzants de les organitzacions Mallorca Lliure i Ara Mallorca s’han trobat el matí d’aquest diumenge per desplegar una pancarta amb el lema ‘República Mallorquina’. Aquesta acció simbòlica s’emmarca en la celebració de la Diada de Mallorca. S’ha volgut reivindicar la sobirania plena de la nostra illa i la constitució d’una república com a forma de garantir un futur de justícia social, equilibri ecològic i igualtat entre homes i dones. “Una república mallorquina no és un caprici, és quelcom necessari per viure dignament i fer front als temps durs que vendran”, han declarat des de les organitzacions. 

Després de la foto de família, s’ha participat de la cadena humana organitzada per la Plataforma 31D i el Bloc d’Unitat Popular. En aquest sentit des de Mallorca Lliure i Ara Mallorca s’ha volgut defensar la mobilització popular, com a dret democràtic bàsic. “Si hi ha cultura segura, també hi ha mobilització segura” han assegurat. Des de les dues organitzacions s’ha fet molt incís en “poder-nos manifestar sempre que es compleixin les mesures de seguretat”. 

Així mateix, les dues organitzacions han alertat del perill de “deixar els carrers ens mans de l’extrema dreta, que es manifesta sovint saltant-se totes les normes sanitàries amb total impunitat i creant aldarulls”.