Qui Som

Ara Mallorca és una organització política assembleària creada l’any 2019. Neix de la confluència de persones de procedències i cultures polítiques diferents com l’anticapitalisme, el municipalisme transformador, la lluita ecologista, el feminisme de base o l’independentisme d’esquerres. L’organització vol aglutinar diferents sensibilitats i actuar des d’una perspectiva autocentrada i transformadora.

Ara Mallorca té com a principals objectius:

  • Reflexionar sobre les problemàtiques que pateix l’illa de Mallorca i proposar solucions des del feminisme, l’ecologisme, el socialisme i el sobiranisme. La crítica constructiva i la proposta formen part del nostre ADN polític. 
  • Oferir un espai polític a persones que comparteixin aquests quatre eixos i que actualment estan mancades de referents.
  • Donar suport a les lluites populars de la nostra illa i poder establir una relació de referencialitat mútua. 
  • Teixir complicitats amb altres agents polítics i socials que comparteixin els objectius d’una república per a Mallorca i la fi del règim del 1978. Una república sobirana, socialment justa, sense patriarcat i ecològicament sostenible. Entenem la unitat popular com l’aliança estratègica de tota persona i col·lectiu que treballa i/o anhela aquesta república.  
  • Establir relacions amb altres organitzacions polítiques dels Països Catalans, la Mediterrània, l’estat espanyol i el món que comparteixin la lluita pel decreixement, pels drets de les dones, per l’abolició del capitalisme, per l’autodeterminació dels pobles o pels drets civils.