Ara Mallorca fa una proposta per reformular la Diada de Mallorca

L’organització vol avançar cap a una celebració “del segle XXI”

Ara Mallorca ha fet arribar una proposta a entitats i partits de l’illa amb la intenció que, entre tots i totes, reformulem l’actual Diada de Mallorca i especialment la manifestació que se celebra el 30 de desembre. L’organització entén que cal treballar per construir una nova Diada, la Diada del segle XXI. Mallorca necessita una diada més adaptada a la nova realitat social, impulsada per la societat civil illenca i que esdevingui massiva.

Entenem que aquest nou impuls que es pretén donar a la Diada de Mallorca s’ha de fer amb una gran diversitat de persones i agents; amb la implicació de gran part de la societat illenca. En aquest sentit, des d’Ara Mallorca llançam aquesta humil contribució per començar a posar fil a l’agulla. Així doncs, per poder fer-ho possible, plantejam 4 punts:

  • Canvi de dia de la manifestació. Per tal de facilitar l’assistència de la població a la manifestació de la Diada de Mallorca, proposam passar-la endavant dues setmanes. Advocam per fixar-la, de manera permanent, a dos dissabtes abans de l’actual data. Així doncs, enguany seria dissabte dia 19 de desembre. Amb aquesta nova data, la separam de les dates de celebració del Nadal, dels darrers dies de l’any i en un dia que no és entre setmana. Tot plegat, contribuirà a què més gent pugui assistir-hi.
     
  • Implicació institucional. Allò que commemoram és la Diada de Mallorca i, per tant, cal exigir amb determinació la participació de les principals institucions de l’illa: el Consell i els ajuntaments. Per exemple, el Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma podrien encarregar-se de publicitar-la massivament, organitzar el concert posterior a la manifestació per tal que esdevengui massiu, etc.
     
  • Lideratge de la societat civil. Cal que aquesta sigui la Diada de la gent, popular i sentida per la majoria. Així doncs, cal implicar un major nombre d’entitats de la societat civil i a sectors de la societat que no han participat fins ara de la Diada, forçant així a una majoria de partits polítics a posicionar-se favorablement a la proposta de sumar més gent.
     
  • Diada de la gent. Per tal d’estar en disposició que les properes diades puguin esdevenir massives, cal que el sobiranisme i l’independentisme siguin prou hàbils per llançar plantejaments polítics propers als punts en comú de la nostra societat. 

Finalment, des d’Ara Mallorca consideram necessari que aquesta proposta es debati als òrgans interns dels diversos partits i entitats per, tot seguit, trobar-nos en un espai i debatre tots plegats sobre la manera de fer-ho possible.

Avancem cap a una nova Diada de Mallorca!